Діяльність компанії

Працівники ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» пройшли курс психологічної самодопомоги під час війни

Енергетики не тільки живуть роботою, а й проводять вільний час відвідуючи різноманітні тренінги. Нещодавно фахівці ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» пройшли курс «Психологічної самодопомоги під час війни».

Більшість українців нині перебувають в умовах постійного стресу через тривогу за своє життя, безпеку своїх рідних та близьких, майбутнє та вимушені зміни життєвого устрою. Страх, роздратованість, апатія, агресія – все це реакція нашого організму на зовнішні і внутрішні подразники. Результатами тривалого стресу можуть бути не тільки різноманітні психічні розлади, а й погіршення стану здоров’я людини.
Як діяти у разі панічної атаки? Як справлятись з апатією, роздратуванням? Що робити, якщо відчуваєш сильну тривогу? Відповіді на ці та інші питання учасники тренінгу знайшли разом з практикуючим психологом Оленою Назаренко.
 
🔹«Війна в Україні докорінно порушила відчуття безпеки і призвела до стресу, психологічні наслідки якого можуть бути небезпечними для здорового майбутнього і дорослих, і дітей. Пережитий травмуючий досвід може стати причиною розвитку посттравматичного стресового розладу.
Симптомами ПТСР є: вторгнення спогадів (так звані флеш-беки); уникання пацієнтом думок, спогадів, ситуацій, що нагадують про травму; негативні думки та настрій; гіперзбуджуваність; гіперреактивність; порушення сну.
Не всі можуть самостійно впоратись з проявами сильного стресу та опанувати себе в шокуючих ситуаціях. Саме тому, необхідно вміти правильно реагувати, визнавати свої емоції, вміти їх контролювати», - пояснює Олена Назаренко. 🔹
У рамках тренінгу, фахівці Товариства дізналися та опрацювали різні техніки управління стресом, освоїли навички надання підтримки в ситуаціях підвищеного ризику та навчились давати раду неконтрольованим емоціям.

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет