Діяльність компанії

ТОВ "ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ" повідомляє про початок проведення відкритого обговорення проєкту тарифу на 2022 рік

ТОВ "ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ" повідомляє про проведення відкритого громадського обговорення (відкритого слухання) з питання узгодження структури та рівнів тарифів на послуги постачальника універсальних послуг з  1 січня 2022 року.

З метою виконання Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі – НКРЕКП) від 30.06.2017 року № 866 (зі змінами) ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» повідомляє про проведення відкритого громадського обговорення (відкритого слухання) з питання узгодження структури та рівнів тарифів на послуги постачальника універсальних послуг з 1 січня  2022 року.

Тарифи на послуги постачальника універсальних послуг розглядаються та затверджуються відповідними Постановами НКРЕКП.

На підставі постанови НКРЕКП від 05.10.2018 №1176 «Про затвердження Методики розрахунку тарифу на послуги постачальника універсальних послуг» ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» були зроблені відповідні розрахунки та визначені прогнозні рівні тарифів на послуги постачальника універсальних послуг.

Пропозиції та зауваження до Проекту перегляду структури та рівнів тарифів на послуги постачальника універсальних послуг просимо надавати до 20 вересня  2021 року  у письмовому вигляді на адресу:  ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ», вул. Проспект Перемоги, 126Б, м. Чернігів, 14013 та в електронному вигляді на e-mail: info@cn.enera.ua

Звертаємо Вашу увагу, що пропозиції та зауваження до проекту перегляду структур та рівнів тарифів повинні бути надані у зазначений вище термін та супроводжуватись обґрунтуванням та контактними даними для здійснення зворотного зв’язку.

Після прийняття та обробки усіх зауважень та пропозицій будуть проведені відкриті громадські обговорення (відкриті слухання).

Анонімні пропозиції та зауваження розгляду не підлягають.

З метою запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 серед населення України та з метою дотримання та виконання вимог закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» ( зі змінами) та постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» ( зі змінами) відкрите обговорення проєкту тарифів на послуги постачальника універсальних послуг ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» на 2022 рік відбудеться в режимі відеоконференції на платформі Zoom  23 вересня 2021 року о 13 годині.

Особам, які надали зауваження та пропозиції до проєкту тарифів, за 3 робочі дні до проведення відкритого обговорення Товариством буде направлено листи-запрошення щодо проведення відкритого обговорення в режимі відеоконференції.  Інші особи, які бажають взяти участь у відкритому обговоренні, можуть подати заявки про участь у такому обговоренні до Товариства не пізніше як за 1 робочий день до проведення відкритого обговорення проєкту тарифів. Для участі у відкритому обговоренні заявки приймаються в електронному вигляді на електронну адресу: info@cn.enera.ua  У повідомленні про бажання приймати участь у відкритому обговоренні необхідно обов’язково вказати електронну адресу, яка буде ідентифікатором для відеоконференції.

Результати засідання будуть оформлені протоколом та оприлюднені на офіційному сайті ТОВ "ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ".

 

 

Обгрунтування ТОВ "ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ" щодо проекту тарифів на послуги постачальника універсальних послуг з 01.01.2022 року

На виконання вимог постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі НКРЕКП) від 30.06.2017 року № 866 «Про затвердження Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг»( зі змінами)   ТОВ "ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ" оприлюднює проект тарифів на послуги постачальника універсальних послуг, для їх обговорення з представниками організацій, що представляють інтереси споживачів, громадських організацій, засобів масової інформації та іншими зацікавленими особами.

Підставою для перегляду (формування) тарифів на послуги постачальника універсальних послуг є вимоги Закону України «Про ринок електричної енергії України» від 11 червня 2017 року( зі змінами).

Розрахунок витрат  ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» на здійснення діяльності з постачання універсальних послуг проводиться  відповідно до  Методики розрахунку тарифу на послуги постачальника універсальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 05.10.2018 №1176 (зі змінами) з застосуванням макропоказників на 2022 рік по першому сценарію, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 31 травня 2021 року №586 «Про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки», Порядку визначення витрат на оплату праці, які враховуються у тарифах на розподіл електричної енергії (передачу електричної енергії місцевими (локальними) електромережами), постачання електричної енергії за регульованим тарифом, передачу електричної енергії магістральними та міждержавними електричними мережами, виробництво теплової та виробництво електричної енергії, затвердженого постановою НКРЕКП від 26.10.2015 року № 2645 та інших нормативних документів.

Згідно вищезгаданої  Методики, до складу прогнозованих витрат (прогнозованого необхідного доходу) з постачання універсальних послуг включаються економічно обґрунтовані витрати, а саме: матеріальні витрати, витрати на оплату праці з відрахуваннями, амортизацію, інші операційні витрати, прибуток, розмір якого є достатнім для забезпечення беззбиткової діяльності.

Пропозиція компанії щодо тарифу на послуги постачальника універсальних послуг

Тариф ПУП,

грн/МВтгод

без ПДВ

186,01

Звертаємо увагу, що остаточний тариф на послуги постачальника універсальних послуг на 2022 рік буде визначений після його встановлення Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет