Діяльність компанії

Вчасно передані показники – це основа коректного рахунку!

За актуальними показниками лічильника визначається місячне споживання електричної енергії домогосподарством або бізнесом. Щоб рахунки були завжди коректні, необхідно вчасно та правильно передати дані до оператора системи розподілу.

❓Як і коли передавати показники?
❓Що робити, якщо Ви не встигли/забули передали дані або показники у платіжці не відповідають реальному споживанню?
Ці питання нині стали особливо актуальними для споживачів. Тому ще раз розповідаємо про процедуру передачі даних приладів обліку.
 
Два останніх календарних дні поточного місяця і до третього календарного дня наступного – це період, коли побутовому споживачу необхідно надати оператору системи розподілу показники лічильника. Тобто, з 29 квітня і до 3 травня АТ «Чернігівобленерго» прийматиме дані про споживання за квітень. Способи передачі даних можна знайти на сайті. 
 
Юридичні споживачі мають передавати дані у період, який визначений договором про розподіл електроенергії. Надіслати дані можна дистанційно, за допомогою Особистого кабінету «E-svitlo» для юридичних споживачів. Переходьте за посиланням Особистий кабінет «E-svitlo» 
☝️Передавати показники лічильника необхідно навіть, якщо у Вас нульове споживання. Це стосується як побутових, так і юридичних споживачів.
Якщо даних від клієнта у встановлений термін немає, обсяг обчислюють розрахунковим шляхом за середньодобовим споживанням. І в такому випадку цифри можуть не відповідати фактичним показникам. Саме з такою проблемою нині звертаються більшість споживачів, адже у березні у багатьох не було можливості передати дані.
Щоб розв'язати це проблемне питання, необхідно повідомити відповідного оператора системи (АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» або АТ «Укрзалізниця») та надати фактичні показники лічильника. Звертаємо увагу, що для корегування обсягів необхідно надати запит з вказанням адреси, особового рахунку споживача, а також, бажано надіслати фото Вашого лічильника. Протягом 5 днів від дня отримання повідомлення оператор системи розподілу має здійснити перевірку вказаних у рахунку показників лічильника.
 
❗️Якщо Ваше житло або бізнес було зруйновано в наслідок обстрілів та бомбардувань, Вам також слід офіційно повідомити оператора системи розподілу, що у домогосподарстві чи на підприємстві ніхто електроенергією не користується. Для цього треба написати заяву і надати її у відокремлений підрозділ АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО».

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет