Про ринок електроенергії

ОСР чи постачальник: до кого звертатись з питань обслуговування?

Електроенергія до осель жителів Чернігівщини потрапляє завдяки двом учасникам ринку: постачальнику електричної енергії та оператору системи розподілу електричної енергії. В Чернігівській області функції постачальника покладені на компанію ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ», а функції розподільника виконує АТ «Чернігівобленерго» та АТ «Укрзалізниця».

Щоб швидко та легко вирішити проблемні питання, необхідно знати до кого варто звернутись і що входить до компетенції тієї чи іншої компанії.

Функції постачальника електроенергії.

Постачальник електричної енергії здійснює купівлю електричної енергії на сегментах ринку та здійснює її продаж безпосередньо споживачу. Саме постачальник виставляє споживачу рахунок за спожиту електроенергію та приймає оплати.

Окрім цього, до функцій постачальної компанії входить надання інформації споживачам про нарахування та розрахунки, заключення договору про постачання електричної енергії.

Споживач може звернутися до постачальника з таких питань:

В такому разі, споживач може звернутись:

Функції розподільчої компанії.

Оператор системи розподілу – це юридична особа, відповідальна за безпечну, надійну та ефективну експлуатацію, технічне обслуговування та розвиток системи розподілу і забезпечення довгострокової спроможності системи.

Оператор системи розподілу обслуговує електричні мережі, здійснює їх ремонт в разі аварійної ситуації. Також до функцій розподільчої компанії входить: прийом показників приладів обліку, встановлення чи заміна приладів обліку, підключення/відключення споживача.

Споживач може звернутись до розподільчої компанії з таких питань:

Споживачі, в яких оператор системи розподілу АТ «Чернігівобленерго», можуть звернутись:

Споживачі, електроустановки яких приєднані до систем АТ «Укрзалізниця», можуть звернутись:

Якщо необхідно змінити власника житла або оформити новий договір?

В такому разі споживачу необхідно звернутись до обох учасників ринку. Спочатку необхідно переоформити договір на розподіл електричної енергії з оператором системи розподілу, а вже потім з новим договором звернутись до постачальника та переоформити договір на постачання електроенергії. Для цього необхідно мати документи про право власності на житло та паспорт.

 

Вирішуйте питання електропостачання швидко, ефективно, дистанційно!

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет