Юридичним споживачам

Як збільшення споживання електроенергії вплинуло на ціну?

Споживання електроенергії в Україні (нетто, без урахування втрат в мережах) за січень-вересень 2021 року становило 92,2 млрд кВт∙год, що на 6,9% більше, ніж за аналогічний період 2020 року (86,2 млрд кВт∙год). Про це повідомляє НЕК «Укренерго» на своєму офіційному сайті.

Загалом, за даними компанії, своє споживання збільшили всі групи споживачів, окрім агропідприємств. Споживання електроенергії населенням збільшилося на 5,6%, а промисловістю — на 6,7%.

Саме збільшення попиту над пропозицією і є одною з причин зростання ціни купівлі електроенергії на ринку. Інша ж причина - зростання цін на енергоресурси, зокрема, вугілля та природний газ. 

Станом на 8 листопада середньозважена ціни купівлі-продажу електроенергії на майданчику РДН (ринок на добу наперед) у торговій зоні ОЕС України склала 3440.19 грн/МВт.год. Зокрема, на кожну годину з 9:00 до 21:00 ціна досягла рівня верхнього прайс-кепу (4000 грн/МВт-год). Ознайомитись з актуальними погодинними цінами можна за посиланням. 

ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» як постачальник електричної енергії споживачу, закуповує електричну енергію на ринку «на добу наперед» та сплачує за послуги з передачі НЕК «УКРЕНЕРГО» на умовах попередньої оплати. Щоб повністю забезпечити споживачів Чернігівщини електричною енергією, компанія витрачає близько 9 мільйонів гривень щодня. В умовах наявності чималої заборгованості зі сплати за електричну енергію у споживачів, якісне та безперебійне постачання електроенергії може опинитись під загрозою.

Компанія наголошує на необхідності вчасного та повного розрахунку споживачами за послуги!

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет