Діяльність компанії

Не сплатив борги за електроенергію – готуйся до відключення

  10 днів після попередження енергопостачальника є у споживачів, щоб погасити наявну заборгованість за електроенергію й уникнути відключення світла. За несплату рахунків відключати електроенергію не можна лише мешканцям територій, де наразі ведуться бойові дії, та тимчасово окупованих територій. Решта боржників ризикують залишитися без світла. Так, за 9 місяців поточного року електрики вже позбавили 4 334 побутових споживачі на суму 15 млн 201,3 тисяч гривень та 29 юридичних споживачів, сума заборгованості - 1 млн 025,8 тисяч гривень. Загальна сума заборгованості станом на 1 жовтня сягнула 370 млн 960 тисяч гривень. Суму боргу вдасться скоротити, якщо споживачі свідомо поставляться до своїх платіжних зобов’язань.
 
  Рейди з припинення електропостачання відбуваються щодня. Зазначимо, такого поняття як мінімальна заборгованість, за яку можуть відключити від електропостачання, немає. Тому відключення можливе за будь-яку прострочену суму. Після отримання листа-попередження споживач має 10 робочих днів для повного погашення боргу. Якщо боржник погасив борг, то в той же день він може сам повідомити енергопостачальній компанії про сплату. Кошти зараховуються на наступний день і тільки тоді споживача буде вилучено зі списку боржників. Нагадаємо усім, що відключення потягне за собою додаткові витрати на оплату послуг за відключення/підключення, які можуть становити до кількох тисяч гривень.
 
  Тож, щоб не виникало заборгованості, а відповідно і підстав для припинення електропостачання, просимо вас дотримуватися термінів оплати. Згідно з Правилами роздрібного ринку електричної енергії, оплата за спожиту електроенергію повинна бути здійснена не пізніше 20 числа наступного місяця.
Наголошуємо: кошти, які будуть сплачені за рахунками, спрямовуються на відновлення енергетичної інфраструктури України, яка продовжує страждати від регулярних атак російської армії. Вони необхідні для капітальних ремонтів та відновлення систем, тому українці мають відповідально ставитись до оплати комунальних рахунків.
 
 
 
 
 
 
 
 

16.10.2024

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет