Побутовим споживачам

Уряд дозволив відключати електроенергію населенню за борги

ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» закликає побутових споживачів, які мають борги за спожиту електрику, погасити існуючі борги аби уникнути відключення електроенергії!

Компанія "ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ" повідомляє, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2023 року № 1405 внесені зміни до рішення Кабінету Міністрів України від 5 березня 2022 року № 206 "Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану".

Згідно зі змінами, уряд дозволив відключення від електромереж боржників за спожиту електроенергію, що живуть в регіонах, в яких не ведуться бойові дії та які не перебувають під тимчасовою окупацією.

Враховуючи це, компанія "ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ" рекомендує всім домогосподарствам із заборгованістю за електроенергію негайно погасити існуючий борг, аби не залишити свої родини без світла та тепла.

Отже, у випадку непогашення боргу, Товариство буде змушене ініціювати процедуру припинення електропостачання відповідно до пункту 7.5 Правил роздрібного ринку електричної енергії.

Зауважуємо, що своєчасна оплата за спожиту електроенергію Вас застереже від відключення. Також наголошуємо: щоб відновити електропостачання, треба буде заплатити від 300 до 1500 гривень (в залежності від виконаних робіт).

Деталі за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennia-zmin-do-deiakykh-postanov-kabinetu-ministriv-ukrainy-shchodo-oplaty-zhytlovo-t291223.

03.01.2024

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет