Діяльність компанії

Смерть споживача: як врегулювати договірні відносини з постачальником електричної енергії

Важлива інформація щодо змін у договірних відносинах з постачання електричної енергії у випадку смерті споживача, з яким укладено договір!

Згідно Постанови НКРЕКП №1822 від 04.10.2023 були внесені зміни до Правил роздрібного ринку електроенергії.

Тепер, у разі смерті споживача, з яким укладено договір про постачання електроенергії постачальником універсальних послуг, відповідний договір може укладати його спадкоємець. Це стосується випадків, коли спадкоємець у законному порядку успадковує об'єкт побутового споживача.

Якщо ви опинилися в такій ситуації, звертайтеся до оператора системи розподілу для укладання договору про надання послуг з розподілу/передачі електроенергії. Потім зверніться до Центру обслуговування клієнтів ТОВ «ЕНЕРА Чернігів», який розташований в вашому районному центрі, де вам потрібно буде надати необхідні документи.

А саме:

  1. Копію паспорта та ідентифікаційного номера або реєстраційного номера картки платника податків (або відмітку про відмову від ідентифікаційного номера за релігійними переконаннями).
  2. Паспорт точки розподілу/передачі об'єкта (площадки вимірювання).
  3. Довідку від нотаріуса, яка підтверджує подання заяви про прийняття спадщини.

Зазначимо, що новий договір укладається на умовах діючого договору споживача і діє до моменту звернення спадкоємця, після набуття права власності на об’єкт побутового споживача з наданням копії витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності.

Будь ласка, пам'ятайте, якщо протягом 20 робочих днів спадкоємець не звернеться щодо укладення договору до оператора системи розподілу, а потім до електропостачальника, постачання електроенергії може бути припинено згідно з Правилами.

Дякуємо за розуміння та співпрацю!

25.12.2023

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет