Юридичним споживачам

До уваги власників бізнесу: припинили юридичну діяльність – своєчасно сповістить постачальника

Останнім часом ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» все частіше стикається з тим фактом, що власники бізнесу припиняють свою юридичну діяльність на підставі власного рішення. При цьому вони не сповіщають про це постачальника та не надають йому заяву щодо розірвання договору у зв'язку з остаточним припиненням користування електричною енергією.

Товариство про це дізнається вже з запису в Реєстрі (Єдиному державного реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ред.) на сайті Міністерства юстиції України.

Це призводить до того, що постачальник вимушений припинити постачання електроенергії, адже згідно Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 312, споживання електричної енергії без укладення відповідних договорів на роздрібному ринку не допускається.

Аби уникнути таких незручностей, Товариство звертається до своїх споживачів з проханням вчасно приводити у відповідність договори про постачання електричної енергії.

 

Нагадаємо Вам порядок дій, які  треба робити  у разі припинення юридичної діяльності:

 

  1. необхідно оформити договірні відносини із оператором системи розподілу за відповідним об’єктом згідно до вимог чинного законодавства шляхом або укладення додаткової угоди про зміну реквізитів споживача або розірвання договору та укладення нового, або внесення змін до чинного договору правонаступника (з новими точками комерційного обліку).

 

  1. необхідно оформити договірні відносин із постачальником електричної енергії за відповідним об’єктом згідно до вимог чинного законодавства.

 

Зауважимо, що у разі незгоди споживача приєднуватися до умов договору про надання послуг з розподілу/передачі електричної енергії він не має права її використовувати.

 

ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» дякує своїм споживачам, які відповідально ставляться до будь-яких змін, що стосується їхньої підприємницької діяльності.

12.10.2023

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет