Побутовим споживачам

Поради від операторів ЦОК: як переоформити договір на постачання електричної енергії?

Останнім часом все більше споживачів звертаються до Центрів обслуговування клієнтів для переоформлення договору на постачання електричної енергії. Переоформлювати договір необхідно у разі купівлі нового житла, отримання спадщини або  зміни власника.

Головний адміністратор Чернігівського ЦОК Валентина Палієнко розповіла про те, як швидко і легко переоформити договір на постачання електроенергії.

«Для переоформлення договору необхідно, в першу чергу, звернутись до електричних мереж за місцем проживання. З собою треба мати оригінал паспорту, копії паспорта та ідентифікаційного коду, а також, документи на право власності. У разі, якщо це частина житлового будинку, тоді необхідно ще також письмова згода сусідів».

На основі цих документів в електричних мережах оформлюють договір на розподіл електричної енергії, а вже потім укладають договір на постачання електричної енергії з ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ». За словами Валентини Палієнко, споживачу навіть не потрібно звертатись до Товариства для зміни власника житла, адже дані автоматично передаються з місцевих електричних мереж до Центрів обслуговування.

«Процедура переоформлення договору відбувається досить швидко, впродовж тижня. Затримки можуть бути тільки на стадії, коли під час купівлі/продажу житла здійснюється виїзд представника електричних мереж на об’єкт. Ним робиться технічна перевірка точки обліку, знімаються останні показники і вже потім переоформлюється договір. Це єдиний момент, коли можуть бути затримки».

Оформити договір можливо без наявності прописки, каже Валентина Палієнко, споживач може надати тільки документ на право власності або користування. Тобто, це може бути Витяг з реєстру майнових прав або договір оренди.

Також, якщо споживач фізично не має можливості самостійно переоформити договір, за нього це може зробити його родич або друг, маючи при собі довіреність.

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет