Про ринок електроенергії

Дію тарифу для населення продовжили до 30 квітня 2023 року!

Кабінет Міністрів України прийняв зміни до Постанови від 5 червня 2019 р. № 483  і продовжив дію тарифів для побутових споживачів.

Нагадаємо, у минулому році Уряд прийняв рішення залишити тарифи на електричну енергію для населення незмінними, щоб запобігти додатковому фінансовому навантаженню на громадян.
Відтак, споживачі нині розраховуються за спожиту електроенергію за ціною, яка безпосередньо залежить від обсягу споживання:
  • - домогосподарства, які споживають до 250 кВт*год (включно) на місяць - 1,44 грн за кВт*год.
  • - домогосподарства, які споживають понад 250 кВт*год на місяць - 1,68 грн за кВт*год (при цьому така ціна застосовуватиметься до всього обсягу спожитої електроенергії з 1-го кВт).
Тариф 1,68 грн/кВт*год незалежно від обсягу споживання діє також для колективних побутових споживачів, гуртожитків, для юридичних осіб, які є власниками або балансоутримувачами майна, що використовується для компактного поселення внутрішньо переміщених осіб у частині задоволення власних потреб ВПО, у дачних та дачно-будівельних кооперативах, садових товариствах, гаражно-будівельних кооперативах на технічні цілі та освітлення території, для релігійних організацій в частині використання електричної енергії для комунально-побутових потреб.
 
Також цей тариф діє у багатоквартирних житлових будинках при використанні електроенергії для технічних цілей: роботи індивідуальних теплових пунктів, котелень, ліфтів, насосів, домофонів та освітлення дворів, східців і номерних знаків.
Ці тарифи залишаться чинними до 30 квітня 2023 року!

27.03.2023

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет