Діяльність компанії

Зміна податкового законодавства: чи зміниться ціна на електроенергію?

Для підтримки економіки в умовах воєнного стану, українські парламентарі ухвалили низку змін у податковому законодавстві. Зокрема, надання права на використання спрощеної системи оподаткування фізичним особам-підприємцям та особам-суб’єктам господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 10 мільярдів гривень.

Відповідно до пункті 9.3 підрозділу 8 розділу ХХ Перехідних положень Податкового Кодексу України, платниками єдиного податку третьої групи не можуть бути суб’єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи-підприємці), які, зокрема, здійснюють виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів.

Оскільки електрична енергія належить до підакцизних товарів (згідно з статтею 215.1 ПКУ), а основною діяльністю ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» є торгівля електричною енергією,  Товариство  не може перейти на єдиний податок третьої групи і залишається платником податку на прибуток за основною (базовою) ставкою та податку на додану вартість. Таким чином, внесені зміни в податкове законодавство не вплинуть на ціну електричної енергії для споживачів.

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет