Діяльність компанії

Нові тарифи на електроенергію: скільки платитимуть власники домогосподарств з електроопаленням?

  Згідно з постановою Кабінету Міністрів з 1 червня зросла вартість електрики для населення. Нині ціна кіловат-години становить 4 гривні 32 копійки. До 1 червня була 2 гривні 64 копійки. Нинішній тариф діятиме до 30 квітня 2025 року. Відбулися зміни і для індивідуальних та колективних побутових споживачів, які проживають в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах), обладнаних електроопалювальними установками: Для побутових споживачів, які мають зареєстроване в установленому порядку електроопалення, під час опалювального сезону (з жовтня по квітень) діятиме попередній тариф — 2 гривні 64 копійки, однак за умови, якщо в місяць вони споживають не більше 2000 кіловат-годин (включно). Спожили понад 2000 кіловат-годин на місяць (за весь обсяг споживання) - 4 гривні 32 копійки.
☝Але для того, щоб власники електроопалення мали тариф 2,64 гривні, потрібно це устаткування зареєструвати. Багато людей фактично мають електроопалення, але вони його ніяк не узаконили, не ввели в експлуатацію. Є люди, які встановлювали за допомогою монтажних організацій, або робили це самотужки – встановлювали панелі, конвектори і т.д. Побутовий споживач, який проживає в житлових будинках (у тому числі готельного типу. квартирах та гуртожитках), обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками (в тому числі у сільській місцевості), повинен звернутися до ОСР ( АТ «Чернігівобленерго» та АТ «Укрзалізниця») , на території здійснення ліцензованої діяльності якого приєднані установки споживача, одночасно надавши копію проєкту електропостачання об’єкта з електроопаленням та документи, що підтверджують введення в експлуатацію електроопалювальної установки.
Для отримання тарифу електроопалення необхідно, щоб інформація була відображена в паспорті точки розподілу відповідного ОСР (Технічний паспорт точки обліку можна переглянути в особистому кабінеті Е-світло за посиланням https://cn.e-svitlo.com.ua/ ). У разі відсутності такої інформації в Технічному паспорті точки обліку необхідно звернутися до ОСР (особисто, поштою або електронною поштою або через електронний кабінет E- Svitlo) з документами на введення в експлуатацію електроопалювальної установки та об’єкті споживача (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах).
 
  Також можна заощадити, встановивши зонні лічильники та сплачувати за електричну енергію із застосуванням коефіцієнтів диференціюванням за періодом часу.

05.06.2024

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет