Діяльність компанії

Показники лічильників у покинутому будинку: як подавати

  Давно не живете вдома, а рахунки показують борги? Громадянам нерідко надходять нарахування за електроенергію навіть у тих випадках, коли у квартирі ніхто не проживає і фактичного використання світла за їх адресою немає. Все через те, що власники квартир не передають показники лічильників, тим самим ризикуючи потрапити у списки на відключення. І такі випадки непоодинокі. Війна змусила багатьох залишити свої домівки. Люди не живуть у своїх квартирах місяцями й навіть роками. Хтось поїхав в інше місто, а хтось взагалі за кордон. Важливо! Передавати показники лічильника необхідно навіть за таких умов. Постачальники не знають про місцяперебування власників квартири. Оператор системи розподілу, не отримавши дані лічильника, здійснює розрахунок обсягів споживання електроенергії на основі показників середньодобового споживання і передає ці обсяги постачальнику. Постачальник до отриманих обсягів застосовує тариф і виставляє рахунок.

  Для того, щоб не нарахували борг за світло, необхідно:

 Нагадаємо: все, що потрібно для того, щоб раптом не отримати «листи щастя» про відключення світла та не накопичувати борги за послуги, що фактично не надаються – передавати показники лічильника  за два дні до кінця місяця та протягом трьох днів наступного, незалежно від того, проживаєте ви у своєму будинку чи ні. Всі сервіси для того, щоб робити це дистанційно ми створили й вони працюють:

- Viber-бот АТ "Чернігівобленерго".
https://chernihivoblenergo.com.ua/in_viber
- Telegram https://chernihivoblenergo.com.ua/in_telegram
-  особистий кабінет "E-Svitlo" https://cn.e-svitlo.com.ua/. Цей сервіс є універсальним, адже тут можна не лише передати показники лічильника, а й звірити нарахування та платежі, завантажити квитанцію та дізнатись про планові/аварійні відключення електроенергії.

-дзвінок на гарячу лінію АТ "Чернігівобленерго" 0 800 210 310 або 0462 772 901 (для дискових телефонів 0462 772 903). Ті, хто не бажає спілкуватись з оператором можуть скористатись автовідповідачем 0462 772 902.

Запорука коректних рахунків – вчасно надані показники електролічильників!

 

 

25.03.2024

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет