Діяльність компанії

Без електрики за борги: як повернути світло в домівку?

Нехай буде світло! Воно звичайно буде, якщо споживач вчасно розраховується за спожиту електроенергію. В гіршому випадку від звичних  благ цивілізації доведеться відмовитися. На боржників чекатимуть нерайдужні перспективи. Закон вже не забороняє відключати їх від електромереж, звісно якщо ці люди не живуть на окупованих територіях та в регіонах, де ведуться бойові дії. Серед фізичних осіб немає категорій, які не ризикують бути відключеними від електропостачання за наявності боргів. Тож з 22 січня цього року вже розпочали відключення споживачів з найбільшою сумою боргу та найдовшими термінами прострочення оплати рахунків. Загалом заборгованість побутових клієнтів на сьогодні складає 190 845 тис.грн. У разі несплати або часткової оплати за спожиту електричну енергію в установлений термін постачання може бути припинено. Якщо ж виникла заборгованість і користувач отримав попередження про відключення, потрібно швидко сплатити заборгованість та з квитанцією звернутися до центру обслуговування споживачів (не пізніше ніж за день до запланованої дати відключення). Це дозволить уникнути припинення постачання електроенергії.

  Як відновити електропостачання в разі, якщо «темні» часи для вас все ж таки настали? По-перше – користувачу потрібно сплатити заборгованість та з квитанцією про оплату звернутись до центру обслуговування споживачів. Датою здійснення оплати згідно з Правилами роздрібного ринку електроенергії є дата, на яку оплачена сума коштів зарахована на рахунок електропостачальника. Звернутись до Центру обслуговування клієнтів для отримання рахунку на оплату за повторне підключення можна на наступний робочий день після відключення. Повторне підключення відбувається за рахунок споживача. Розрахунок витрат на роботи з відключення або підключення електроустановок споживачів від/до електричних мереж здійснюють оператори системи розподілу. Майте на увазі - послуги відключення та підключення можуть коштувати як кількасот, так і декілька тисяч гривень. Після надходження всіх оплат розпочинається процес відновлення електропостачання. Якщо відключення займає близько 5 хвилин, то повторне підключення за законодавством може тривати до 3-х днів у містах та до 5-и днів у сільській місцевості.

   З усіх питаннях, пов’язаних із заборгованістю, радимо звертатися до центрів обслуговування ТОВ "ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ", які є в кожному районному центрі області.

Оплата спожитих послуг сьогодні критично важлива. Цим ви зробите свій внесок в енергетичну стійкість України!

19.03.2024

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет