Діяльність компанії

Для захисників: енергетики плетуть маскувальні сітки та виготовляють окопні свічки

Під час повітряних тривог в укритті, на вихідних та після роботи працівники ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» разом плетуть маскувальні сітки для бійців. Такі захисні елементи на фронті на вагу золота, тож потреба в них ніколи не зникає.

«До нас постійно звертаються військові з проханням про допомогу. Під час повітряних тривог ми всі перебуваємо в укритті, тож щоб не гаяти час даремно, ми вирішили почати виготовляти маскувальні сітки. Ми разом знайшли необхідні матеріали, люди приносили тканину для плетіння.

Більшість не робила цього раніше, але в нас є люди, які навчили колектив робити це правильно. Тепер за будь-якої вільної хвилинки працівники приходять і плетуть по черзі. Кожен робить свій вклад», - каже директор ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ»  Роман Гамениця.



Інша частина колективу займається виготовленням окопних свічок. Чернігівська волонтерка Анастасія Демиденко власноруч їх виготовляє, а тому радо поділилась досвідом з енергетиками. Вона розповіла про всі нюанси у процесі, показала як правильно заливати парафін та як перевірити якість виготовленої свічки.

«Дуже важливо щоб картон, який ми закладаємо в свічку, гарно просочився парафіном. Під час горіння вигорає сам парафін, а не картон, саме тому, необхідно заповнювати всі великі дірки та добре просочувати парафіном фітель.

Великої баночки від тушонки вистачає на 5-6 годин горіння. А маленької, до прикладу від котячого корму, від 1 до 2 годин. Втім, деякі військові кажуть, що ось такі маленькі баночки навіть краще, адже вони можуть їх покласти з собою у кишеню і запалити у разі потреби», - розповідає Анастасія Демиденко. 

Разом з волонтеркою працівники Товариства виготовили перші 50 свічок, решту заливали самостійно. Загалом за один день енергетикам вдалось виготовити більше сотні свічок.

Готові сітки та свічки передадуть бійцям на фронт і почнуть виготовляти нові. Енергетики постійно підтримують захисників. Зокрема, раз на квартал працівники Товариства відправляють свій одноденний заробіток на потреби ЗСУ. Нещодавно, кошти були передані волонтерам для купівлі транспортера.

 

 

02.11.2022

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет